A Szent Család Temploma (La Sagrada Familia)

Barcelona_Iglesia_Sagrada_Familia_02 A Szent Család Temploma Barcelona és Spanyolország egyik legkedveltebb és legtöbb turistát vonzó épülete. A templom Antoni Gaudi legfőbb életműve, amelynek négy évtizedet szentelt az életéből. Barcelona ma is a változás és a modernizálódás városa, ahol napjainkban is zajlik a város arculatának kialakítása. Ennek remek példája a Szent Család Temploma, melyet tervezője 1883-ban kezdett tervezni és a mai napig folyik annak bővítése és építése. Az épület a szecesszió és a kubista építészet stílusjegyeit hordja magán.

A templom végső elkészülte 2026-ra várható, annak tervezőjének, Gaudi halálának 100. évfordulójára. A Szent Család Templomát 2010. novemberében XVI. Benedek pápa szentelte fel és celebrált misét. Ekkortól tekinthető bazilikának, amely Antoni Gaudi több más alkotásához hasonlóan ma a Világörökség része.

Érdemes tudatában lennünk annak, hogy a Szent Család Temploma Barcelona és egész Spanyolország egyik legnépszerűbb látnivalója, ezért főként a turista szezon sűrűjében hosszas várakozásra kell készülni. Ezért ajánlott minél korábban érkezni a helyszínre, így elkerülve a délelőtti vagy akár a délutáni turista rohamot. A templomba történő belépés csakis belépőjeggyel lehetséges, kivételt képeznek ez alól a 11 évnél fiatalabb gyerekek.

Barcelona

Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia fővárosa, valamint az európai szecessziós és modern építészet egyik legszebb állomása. Barcelona a világ egyik legkedveltebb turista célpontja, csodás épületeivel, nyüzsgő forgatagával és hihetetlen atmoszférájával várja a vendégeket. A katalán főváros abban is különbözik sok más kedvelt európai úti céltól, hogy itt nem a történelmi épületeken és a sok évszázados hagyományokon van a hangsúly, hanem a modernizáción és az avantgárd stílusokon. Mindez határozottan megjelenik a városképen is, amely szinte meghökkentő a klasszikus ókori városokhoz szokott szem számára. Barcelona minden falatkájában más és egyedi, megtapasztalni való és megismerésre érdemes.

Természetesen Barcelona is rendelkezik ókori jellegű városrésszel, ez a Barri Gothic. A középkori hangulatot idéző szűk, kövezett utcácskák kihagyhatatlan programot jelentenek az ideérkező turistáknak. Ahogyan kihagyhatatlan a csodásan kék színbe forduló tenger is. És természetesen meg kell említeni a város labdarúgás iránti szeretetét – nevezzük inkább imádatnak – amely a kedvenc csapatukat illeti, a világ egyik legsikeresebb klubját.

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Látnivalók  Címkék: ,

Comments are closed.