Amszterdami állatkert (Artis Zoo)

crackers-214730_640 Az Amszterdani Állatkert több egy egyszerű állatkertnél. Többek között planetárium, geológiai múzeum és időszakos virágkiállítás is gazdagabbá teszi az élményt, persze emellett a növényvilága is figyelmet érdemel. Az állatkert tipikusan amszterdami, azaz méreteivel nem tartozik a világ nagy állatkertjei közé, tömör elrendezésének és ügyes tervezésének köszönhetően mégis az egyik leggazdagabb élővilágot bemutató intézmény. Az állatkert külön attrakciója a nagyméretű akvárium, amely egyaránt a kicsit és a nagyok kedvence. A korallvilág színes kavalkádját bemutató vagy épp az Amazonas őserdőinek csodáit felvonultató akvárium is rendkívül népszerű. A turisták kedvenc érdekessége a város csatornahálózatát bemutató részleg.

Az állatkertet 1838-ban alapították, akkor még csak a kicsik számára kínált lehetőséget, hogy jobban megismerjék az őket körülvevő állatvilágot. Nagyrészt háziállatokat ismerhettek meg, megtudhatták, mivel táplálkoznak, figyelhették az állatok szokásait és nem utolsósorban állatsimogatóként is működött. Ma már igazi állatkert a szó nemes értelmében, ahol oroszlánok, gepárdok, fókák, zsiráfok, medvék és más egzotikus állatok is megcsodálhatók. Természetesen nem hiányozhatnak a madarak és a hüllők sem.

A kilencvenes évek végén megtörtént az állatkert bővítése, ekkor lehetőség nyílt egy szavanna létrehozására. Az állatkert híres arról, hogy mindent a lehető legnagyobb mértékben a természetességet és a hitelességet szem előtt tartva tervez és készít el. Ez látszik a szavannán is, ami a lehető legélethűbb mása az afrikai síkságoknak.

Amszterdam

Amszterdam Európa egyik legvarázslatosabb városa, Hollandia ékszerdoboza. Csatornái, különleges formájú házai, múzeumai és a városban zajló művészeti élet emelik Európa legnagyszerűbb városai közé. Mindeközben a halászok által alapított Amszterdam kivételes abban a tekintetben is, hogy egyszerre volt képes felnőni a világvárosi ranghoz, eközben megőrizte kisvárosi báját és hangulatát.

Amszterdam Hollandia névleges fővárosa. Annak ellenére, hogy a kormányzat és az országvezetés Hágához köthető, Amszterdam tekinthető az ország első számú központjának, illetve ez a város a legnagyobb Hollandiában. Évente három és fél millió turista fordul meg itt, akik elsősorban a gazdag történelmi és művészeti múlt miatt érkeznek, illetve szeretnék magukba szippantani Amszterdam páratlan, mással össze nem hasonlítható mikroklímáját. A város 165 csatornája és az ezernél is több hídja különleges városképet rajzol a holland síkságra.

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Látnivalók  Címkék: ,

Comments are closed.