Andorra térkép

AndorraA Pireneusok keleti részén, Franciaország és Spanyolország között terül el az aprócska állam, Andorra, melyet a turisták jelentős többsége síkirándulások alkalmával ismerhetett meg, és egyúttal a síparadicsomok jelentős forgalmukkal járulnak hozzá az ország bevételeihez.

Az állam fővárosa az igen kis népességgel (23 000 fővel) rendelkező Andorra la Vella. A területen a hivatalos nyelv a katalán, azonban minden más tekintetben önálló népként kezelik magukat az itt lakók, az andorraiak. A törpeállam függetlenségét a mór támadók visszaverésében nyújtott eredményeiknek köszönheti, amelyet végül Nagy Károly adományozott a területnek.
Andorra térképére nézve láthatjuk, hogy elhelyezkedése miatt kiváló túrák tehetők területén. Természeti szépségei mellett azonban érdemes felfedezni építészeti emlékeit is, hiszen Andorra a román stílusú kápolnák országa, mindemellett számos, régről fennmaradt kőhíd ível át a Spanyolország felé tartó Valira folyó és a hegyi patakok fölött egyaránt. Andorrában található a világ egyik legrégibb parlamentje, melynek felkeresése szintén ajánlott turistaprogram.

E kis terület felfedezése számtalan örömöt rejt magában, ahol a nyugalom garantált, hiszen ebben a békés kis államban az államon belül nincs munkanélküliség és bűnözés.

Andorra Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Andorra

loading map - please wait...

Andorra: 42.506285, 1.521801

Útvonaltervező Andorra – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.