Belgium térkép

BelgiumBelgium, az Északi-tenger partján fekvő kis ország mérete ellenére jelentős hírnévre tett szert. A csokoládé és sör hazájának tartják, és ezek a termékei rendkívül keresettek is világszerte. Kulturális sokszínűségében és nyitott szellemiségében a szomszédos Hollandiához lehetne hasonlítható, azonban katolikus értékei miatt nem jellemző rá a túlzott szabadosság, csak a felvilágosult szemlélet.

Belgium az egyik legfiatalabb nyugat-európai állam, a belga királyság 1830-ban vált ki Hollandiából, mai államformája pedig alkotmányos monarchia, az ország fővárosa pedig a mindig nyüzsgő Brüsszel, amely egyben az Európai Unió központi szerveinek is otthont ad.

A szép fővárost minden évben rengeteg turista látogatja meg, egyik leghíresebb látványossága a pisilő fiú szobra, a város képét azonban a barokk stílusú gyönyörű épületek határozzák meg. Az ország bővelkedik történelmi látnivalókban, érdemes felkeresni a középkori hangulatot árasztó városokat is, melyek közül talán a legismertebb Brugge, melynek bebarangolása önmagában véve is élménydús időtöltés, de számos más helyszínt is felfedezhet, aki fellapoz egy belgiumi úti kalauzt.

Az ország turizmusa igen jelentős, melyet történelmi szépségein túl igen kiváló konyhájának is köszönhet, az itt megtapasztalható kulináris élvezeteknek se szeri se száma, s így Belgium igazán mély benyomást tesz minden idelátogatóra.

Belgium Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Belgium

loading map - please wait...

Belgium: 50.772945, 4.430237

Útvonaltervező Belgium – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.