Bosznia-Hercegovina térkép

Bosznia-HercegovinaA Balkán-félsziget nyugati felén, a volt Jugoszlávia széthullásának idején jelent meg Bosznia-Hercegovina a térképen, 1992-ben ugyanis független állammá vált.

Népességét zömében szerb, bosnyák és horvát lakosság teszi ki. Kulturális tekintetben egészen egyedülálló országról beszélhetünk, hiszen a római katolikus, a muszlim, az ortodox és a zsidó kultúra egyaránt kivette részét történelmének alakításában. A területen élő muszlim bosnyákok alkotják az Európában található igen kevés nem keresztény népcsoportok egyikét.

Természetesen az ország történelmének etnikai sokszínűsége hatással volt építészetére is, és rengeteg oszmán időkből maradt építészeti emlék színesíti a városok képét, mint például a világörökség részének nyilvánított mostari Öreg-híd, amely csodálatos látványával meghatározza a városka festői látképét. Az ország a síelők számára is nagyszerű programlehetőségeket kínál, hiszen sípályái, például a Bjelasnica-Igman és a Jahorina, általában egészen áprilisig nyitva tartanak.

Habár jól látható az útvonaltervezés során, hogy Bosznia-Hercegovina útjai igen kacskaringósak, azonban egyben nagyon jó minőségűek, és aki lélegzetelállító tájakra vágyik, annak mindenképp érdemes felkeresni Európának ezt a még alig felfedezett gyöngyszemét.

Bosznia-Hercegovina Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Bosznia-Hercegovina

loading map - please wait...

Bosznia-Hercegovina: 44.284537, 17.764893

Útvonaltervező Bosznia-Hercegovina

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.