Ciprus térkép

CiprusCiprus igen egyedi a szigetországok között, hiszen területének 37%-a lényegében Törökország kezén van, így ott az Észak-ciprusi Török Köztársaság működik. A sziget fennmaradó része a Ciprusi Köztársaság területe, ahol a lakosság zömét a ciprusi görögök teszik ki, és ezzel két részre tagolódik Ciprus térképe.

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete mindent magában rejt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges, nem csoda, hogy a turizmusból származó bevételei igen jelentősek. A kulturális örökségek, ógörög emlékek, a sziget számos pontján fellelhető minaretek és kolostorok az idelátogatók kedvenc célpontjai. A legenda szerint Ciprus szigetén lépett ki a tengerből a görög istennő, Aphrodité, ezért komoly mitológiai jelentőséggel is bír.

A varázslatos, kristálytiszta tenger, az aranyszínű homokkal borított strandok nyaranta rengeteg turistát vonzanak ide. A sziget szépsége a történelem során is sokakat lenyűgözött, Nagy Sándort is megigézte a festői környezet, Antonius császár pedig Kleopátrának ajándékozta a helyet.

Ciprus területén 9000 év történelme sűrűsödik össze, ezért az aktív és a passzív nyaralás szerelmeseinek egyaránt ajánlani lehet, nem véletlen, hogy a Földközi-tenger eme gyöngyszemét valódi üdülőparadicsomként tartják számon.

Ciprus Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Ciprus

loading map - please wait...

Ciprus: 35.074965, 33.211670

Útvonaltervező Ciprus – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.