Dánia térkép

OLYMPUS DIGITAL CAMERADánia a legkisebb a skandináv országok között, miközben mindközül talán itt élnek a legnyitottabb, leginkább felvilágosult nézeteket valló emberek, akik köztudottan nagyon barátságosan fogadják a külföldről érkező turistákat.

A Dán Királyság egyik érdekessége, hogy közvetlenül nem része a Skandináv félszigetnek, ennek ellenére kulturális örökség tekintetében egyértelműen svéd és norvég nagytestvéreivel van szoros kapcsolatban. Fővárosa, Koppenhága pedig egész Skandinávia legnépesebb települése.

A közhiedelemmel ellentétben, mely minden északi országot hideg és zord helyként definiál, Dánia egyik legnépszerűbb szigete, Bornholm igazi nyaralóparadicsom, ahová a csodálatos tengerpartja miatt évente több százezren érkeznek. Partjainak homokszemcséi annyira finomak, hogy régen ezzel töltötték meg a homokórákat is.

Dánia jelentős gasztronómiai turizmust is bonyolít, a közelebb lévő országokból sokan érkeznek a különleges füstölt hering élvezete miatt is. Mint közismert, ezen a földön született Hans Christian Andersen, a híres meseíró, kinek történeteit ma már az egész világ ismeri. Rengeteg látnivaló, építészeti műremek és kedvesség vár itt a turistákra, akik nyaralásuk alkalmával bebarangolhatják ezt a békés és barátságos országot.

Dánia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Dánia

loading map - please wait...

Dánia: 56.145550, 9.492188

Útvonaltervező Dánia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.