Észtország térkép

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEgy európai körutazás során az útvonalterv elkészítésekor semmiképp sem szabad kihagynunk a sorból a nagyjából a Dunántúl méretével megegyező nagyságú Észtországot, melynek tizedrészétét szigetek, huszadát pedig tavak alkotják.

Észtország fővárosa a középkori városmaggal büszkélkedő Tallinn, ahol az ország lakosságának közel harmada él. Kultúrtörténeti érdekessége, hogy Európa történelmében itt honosodott meg utoljára a kereszténység. Az ország történelme rendkívül változatos volt, hiszen a Kijevi Rusz fennhatóság alatt lévő időszakát a Dániához való hozzácsatolás követte, majd a XIII. század során a teuton lovagrend sajátította ki területének nagy részét, ezt követően pedig Svédországhoz tartozott, míg 1721-ben Oroszországhoz csatolták. A mai Észtország térképén látható határvonalak hosszú, viharos időszak eredményei, amelyhez a XX. században jó húszévnyi partizánharc is társult.

Észtország az északi államok egyik apró, de kihagyhatatlan képviselője, ahol rengeteg nevezetesség fogadja a látogatókat, emellett nyáron igen kellemes klímával büszkélkedhet. Tartu városában található a vadregényes Vastseliina várkastély, a festői Narva szintén történelmi látnivalóiról nevezetes, míg Pärnu a melegebb tájakat kedvelők körében népszerű, hiszen jó idő esetén kifejezetten mediterrán hangulata van.

Észtország Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Észtország

loading map - please wait...

Észtország: 58.876264, 25.631104

Útvonaltervező Észtország – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.