Fehéroroszország térkép

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFehéroroszország a Balti-tenger és a Fekete-tenger közé ékelődő területen fekszik, és szomszédjaihoz hasonlóan mozgalmas múltra tekint vissza.

Határai szintén rendszeresen változtak az évszázadok során. A XIV. században Litvániáihoz tartozott, ezt követően, a XVI. században Lengyelországhoz csatolták, 1793-ban pedig Oroszország része lett. Nevét a keleti szlávoknak köszönheti, akik a XIV. században az égtájak megjelölésére használták a színeket, és ekkor jelölte a fehér szín északot. Az itt letelepedett népcsoport tagjai voltak az északi birodalom lakosai, a beloruszok.

Fehéroroszország térképén jól látható, hogy sík vidéken terül el, a tájat számos folyó és több mint 10 000 aprócska tó szabdalja. Legfontosabb turisztikai bevételei a vadásztúráknak köszönhetőek, hiszen az ország nagy részét erdős, mocsaras területek borítják, amelyek számtalan vadállatnak adnak otthont.

Fehéroroszország egyre inkább kiveszi részét a klasszikus értelemben vett európai turizmusból is, hiszen egyre színesebb programlehetőségeket kínál a látogatóknak. A városnézések alkalmával érdemes megtekinti a minszki székesegyházakat, Zaszlávl ősi városát, valamint a csodálatos Homelt, melynek színházépülete is rendkívül gyönyörű. Fehéroroszország egy még felfedezésre váró, ám rengeteg látnivalóval kecsegtető északi állam.

Fehéroroszország Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Fehéroroszország

loading map - please wait...

Fehéroroszország: 53.553363, 27.938232

Útvonaltervező Fehéroroszország – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.