Írország térkép

ÍrországA csodálatos zöld füves területekkel borított és sziklákkal tarkított tájak kedvelőinek Írország bebarangolása lehet az igazi álomprogram, hiszen a szigetország olyan csodálatos természeti kincsek hazája, amelyeket maguk, az amúgy igen barátságos írek is nagyra tartanak.

Az itt található történelmi emlékeknek se szeri sem száma. Az ország kiváló konyhája, építészeti műremekei, látványos történelmi emlékei, valamint gazdag kultúrája miatt annyira komplex kikapcsolódási lehetőséget nyújt az idelátogatók számára, amelyre kevés másik hely képes.

Írország térképén jól látható, hogy a sziget két részre oszlik, a Nagy-Britanniához tartozó Észak-Írországra és a tőle délre fekvő, független Írországra. Habár a legtöbb látnivaló a déli államban található, egy hosszabb körutazás során érdemes ellátogatni a brit területre is. A főváros, Dublin a szó szoros értelmében vett igazi nagyváros, ahol a múzeumoktól kezdve a szórakozóhelyeken, pubokon át a történelmi emlékekig minden megtalálható, amit az ember csak elvárhat, azonban Írország igazi esszenciáját a vidék rejti.

Számos kelta keresztény rom, várak, temetkezési helyek várják a turistákat, megalitikus épületek maradványai kápráztatják a szemet a zöld táj ölelésében. Aki egyszer megtapasztalja, bizonyára örökre rabul ejti az utánozhatatlan ír hangulat.

Írország Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Írország

loading map - please wait...

Írország: 53.199452, -8.096924

Útvonaltervező Írország – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.