Kolozsvár térkép

KolozsvárErdély legjelentősebb és Románia második legnagyobb városa, Kolozsvár rendkívül sokszínű, pezsgő egyetemváros remek szórakozási lehetőségekkel és művészeti-kulturális programokkal.
Kolozsvár felfedezését érdemes a központban, a Fő téren kezdeni, számos kiemelkedő fontosságú műemlék a közelben van, így egy kellemes séta keretén belül megtekinthetőek. A Fő teret körbejárva minden bizonnyal feltűnik nekünk a Bánffy-palota, a Fő tér keleti oldalán álló barokk épület a 18. századból, amely a város Szépművészeti Múzeumának ad helyet.

Kolozsvár műemlékei közül legnevezetesebb talán Fő teret uraló késő gótikus Szent Mihály-templom, mely napközben nyitva áll a látogatók előtt. A tér közepén Fadrusz János impozáns szoborkompozíciója áll, kiemelt helyen Mátyás király lovasszobrával.

Alig száz méterre a Fő tértől egy kis mellékutcában található egy kevésbé komplex, ám történelmi szempontból annál fontosabb épület: Mátyás szülőháza, melyet mindenképp érdemes megtekinteni.

Kolozsvárott szokták megrendezni minden évben a TIFF (Transilvania International Fim Festival) nemzetközi filmfesztivált, melynek idején több tízezer turista érkezik a városba, hogy a 10 helyszínt átívelő, koncerteket, bemutatókat, workshopokat és előadásokat felvonultató rendezvényen részt vehessen.

Kolozsvár e mellett sok, kisebb-nagyobb zenei fesztiválnak is otthont ad, ezek legtöbbje ingyenes. Nyáron a szabadtéri rendezvényeket általában a Sétatéren, Kolozsvár legnagyobb parkjában tartják. A nemrégiben felújított, kis csatornákkal s felettük átívelő hidakkal kiegészített, hangulatos parkban ilyenkor kézműves- és régiségvásár is várja a látogatókat.

Kolozsvár Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Kolozsvár

loading map - please wait...

Kolozsvár: 46.773496, 23.592453

Útvonaltervező Kolozsvár – Románia

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Város térképek  Címkék: ,

Comments are closed.