Koszovó térkép

KoszovóA hazánktól délre található Szerbia, Macedónia és Albánia között elterülő Koszovó méltatlanul ritkán szerepel a turisták útvonaltervében, pedig természeti szépségeihez, vadregényes tájaihoz foghatóval ritkán találkozhatunk kirándulásaink során. Az ország hegyvidékes területét főként albánok lakják.

Koszovó sokáig törekedett a függetlenedésre, ennek volt következménye a ’90-es évek végén bekövetkezett szerb megtorló akció, amelynek megfékezésére a NATO is bekapcsolódott Szerbia és Koszovó konfliktusába, ezzel vált ez az apró ország a XX. század szomorú történelmének egyik fontos helyszínévé. Az ország gazdasági újjáépítése lassú és nehéz folyamat, de ennek a lépésről lépésre egyre jobban előtérbe kerülő turizmus lehet az egyik legerősebb előmozdítója.

Annak ellenére, hogy az ország hegyvidékes tájai gyönyörűek, jelenleg főként gasztrotúrák célpontja, köszönhetően nagyszerű és egyedi konyhájának. Ételeik a környező népek és az albán lakosság saját hagyományainak ötvözetéből született, ezért olyan kulináris élményekben lehet részük az idelátogatóknak, amilyenekre más országokban aligha lehet szert tenni.

A helyiek emellett nagyon közvetlenek, s azért is érdemes ellátogatni a kisebb településekre, hogy barangolásunk során megismerkedhessünk a lakosság szokásaival, hagyományaival.

Koszovó Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Koszovó

loading map - please wait...

Koszovó: 42.602636, 20.902977

Útvonaltervező Koszovó – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.