Lettország térkép

LettországLettország ezeréves történelmű, nagyon régi időkre visszanyúló területe a szomszédjaihoz hasonlóan nehéz éveket élt át, főként a XX. század folyamán. A lett nép a IX. század óta lakja a Balti-tenger mellett elterülő vidéket, ám történelme során általában más országok uralma alatt élhetett csak.

A főváros, Riga mellett alapította egy Ágoston-rendi szerzetes az első keresztény közösséget az országban 1185-ben, és ekkor tett először említést róla a történetírás. A XIII. század során a Német Lovagrend szerezte meg a területet, a XVI. században lengyel, később pedig svéd uralom alá került. Végső függetlenségét 1990-ben sikerült elérnie. Azóta az ország csak nehezen tud kilábalni az elmúlt évszázadok hatásai alól, s ebben az egyre inkább beinduló turizmus lehet a kulcs.

Az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított Riga az ország egyik legszebb városa, amely régészeti kutatások szerint már a II. században is lakott település volt, jelenleg számos látnivalóval szolgál az idelátogatóknak, városképét feltűnően szép tornyai és kanyargós utcái határozzák meg. Nagyszerű élmény a Fekete fejek házának megtekintése, mely valaha a nőtlen kereskedőknek adott otthont. A város főtere, valamint a Szent Péter templom szintén azok közé a látnivalók közé tartozik, amit Lettországba érkezve mindenképp érdemes megcsodálni.

Lettország Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Lettország

loading map - please wait...

Lettország: 56.879635, 24.603189

Útvonaltervező Lettország – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.