Liechtenstein térkép

LiechtensteinAz aprócska Liechtenstein minden tévhit és előítélet ellenére az európai törpeállamok között a leglátogatottabbnak számít. A Svájc tőszomszédságában fekvő Liechtenstein szép, kulturált, természeti kincsekben és építészeti látnivalókban is bővelkedő vidék, mely eltekintve attól, hogy svájci pénzt használ, teljesen független állam. Önálló történelemmel 1342 óta rendelkezik.

Érdemes meglátogatni ezt a barátságos vidéket, ahol a lakosok a német nyelv speciális, helyi dialektusát beszélik, melyet gyakran olaszos dallamossággal képesek színesíteni. Jól látszik, hogy milyen sok népcsoport formálta a kis állam létrejöttét. Nagyszerű vendéglátói hagyományainak és látnivalóinak köszönhetően évente mintegy 80 000 turista érkezik Liechtensteinre.

Az ország fővárosának, Vaduznak megtekintése mindenképp elsőrangú helyet foglal el a programajánlatok között, amire sajnos sokan nem szánnak elég időt, hiszen a turisták zöme átutazóhelyként tekint a parányi államra, pedig Vaduz szépségei igazán megérnek pár ott töltött éjszakát. A helyi látványosságok között kiemelt helyet foglal el a 700 éves Vaduz vára, mely szépségén és impozáns elhelyezkedésén túl a hercegi család hivatalos rezidenciája. Liechtenstein olyan kis gyöngyszem Európa közepén, amit legalább egyszer mindenképp látni kell.

Liechtenstein Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Liechtenstein

loading map - please wait...

Liechtenstein: 47.155638, 9.540253

Útvonaltervező Liechtenstein – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.