Litvánia térkép

LitvániaAz igen gazdag múltra visszatekintő Litvánia a Balti-tenger partján fekszik. Történelme visszanyúlik egészen a IX. századig, amikor a litván törzsi közösség sikeresen vette fel a harcot a teuton lovagok ellen. Később Litvánia méretei ellenére jelentős katonai erőket mozgatott meg, és a XV. században a mai Fehéroroszország is ide tartozott. Természetesen a balti államok zöméhez hasonlóan Litvánia is megszenvedte az Orosz Birodalom térhódítását.

Az ország ma bővelkedik a látnivalókban, számtalan torony, templom és vár található területén, a litvánok pedig nagy erőkkel óvják természeti és történelmi kincseiket. Habár sokan szeretik az ország tengerpartjait, turisztikai szempontból talán spa központjai a legismertebbek, Litvánia ugyanis a gyógyulni vágyók egyik gyakran látogatott városa. Széles körű ismertségét annak köszönheti, hogy éghajlatának és vizeinek jótékony hatását már a lovagok is felismerték, és terjesztették a hírét.

Vilnius, a litván főváros nem tartozik Európa legnagyobb városai közé, azonban bármelyikkel felvehetné a versenyt látnivalók tekintetében. Történelmi belvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, így Vilnius feltérképezése mindazoknak ajánlott, akik szívesen barangolnak a nagy múltra visszatekintő építészeti műremekek között.

Litvánia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Litvánia

loading map - please wait...

Litvánia: 55.169438, 23.881275

Útvonaltervező Litvánia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.