Macedónia térkép

MacedóniaMacedónia a félreismert ország, s ez már névválasztásának pillanatában eldőlt, hiszen a Balkán-félszigeten fekvő ország felvett egy olyan nevet, amely komoly történelmi vonatkozással bír. A Macedónia-Makedónia összemosás számos konfliktushoz vezetett az állam és Görögország között.

A mai Macedónia lakói finom szólva is nagyon távoli rokonai a Nagy Sándor idején élt ókori népnek, bár egyes kutatások szerint semmilyen rokonság nem mutatható fel. Macedónia hasonlóan a környező országokhoz történelme során a nagyobb hatalmak nyomásának volt kitéve, és ez jelenlegi helyzetét is meghatározza.

Mindezek azonban az ország természeti szépségein semmit sem változtatnak, a terület a Balkán-félsziget egyik leggyönyörűbb ékköve. Újabban azért válik egyre inkább a turisták kedvencévé, mert a káprázatos természeti látnivalók itt igen alacsony áron érhetők el. Az ország területét hegyek uralják, nagyszerű kirándulásokat, hegymászó túrákat lehet tehát tenni. Folyóvölgyei is igen látványosak, ezáltal a túrázók évről évre egyre többen keresik fel.

A fővárost, Szkopjét a meglehetősen kemény történelemről tanúskodó városkép megtekintése miatt ajánlott meglátogatni, továbbá az ország egész területén találkozhatunk számos olyan építménnyel is, melyek Macedónia hányattatott sorsáról árulkodnak, nagy birodalmak nyomták rá ugyanis bélyegüket a helyi városok fejlődésére.

Macedónia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Macedónia

loading map - please wait...

Macedónia : 41.608635, 21.745275

Útvonaltervező Macedónia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.