Málta térkép

MáltaA Földközi-tenger közepén, Szicília és Afrika között fekszik az aprócska Málta, amely mérete ellenére kulturális és turisztikai szempontból is igen változatosnak mondható. Korai ismertségét főként a szigetet kisajátító lovagrendnek köszönhette, amelynek kultusza lépten-nyomon tapasztalható az országban, a máltai lovagrend által emelet építmények pedig a leglátogatottabb turistaközpontoknak minősülnek.

Az ország etnikai szempontból is izgalmas, hiszen a jelenlegi lakosságot olyan népcsoportok keveredésével létrejött népesség alkotja, amely igazán izgalmassá teszi mind a sziget kultúráját, mind nyelvét. Málta valódi üdülőparadicsom, ahol a nyár igen forró, a tengerpartok sziklásak. A sziget egyetlen klasszikus értelemben vett homokos stranddal rendelkezik, ahová a mindenfelé közlekedő buszok segítségével könnyűszerrel és gyorsan eljuthatunk.

Olyan kicsiny szigetről van szó, ahol a terület mindig is elsődleges szempont volt, ezért homokkőből emelt házai igen szorosan állnak, folyamatosan ráárnyékolva egymásra, hogy csökkentsék a nappali felmelegedés hatását. Málta történelmi emlékekben bővelkedő nyaralósziget, ahol a fürdőzésre és a városnézéses programokra külön-külön is komplett nyaralást lehet építeni.

Málta Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Málta

loading map - please wait...

Málta: 35.937496, 14.375416

Útvonaltervező Málta – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.