Moldova térkép

MoldovaA Kelet-európai-síkságon található Moldova – vagy oroszosabb nevén Moldávia – 7000 éves múltra tekint vissza. Már az ókortól kezdve éltek területén szarmata és dák törzsek, amelyeknek később szembe kellett nézniük a római és bizánci hódítókkal egyaránt. Moldova a történelem során komoly stratégiai jelentőséggel bírt. A tatárok támadásait követően születhetett meg Moldva 1359-ben, amely 1457 és 1504-ben élte fénykorát.

A mai modern időkben a moldovai turizmus sokszor ütközik nehézségekbe, hiszen a legtöbben még most sem tudnak eleget a vidékről ahhoz, hogy komolyan számoljanak vele turisztikai úti célként.

Moldova nagy nehezen kezd kitörni az ismeretlenség homályából, ami főként a vállalkozó kedvű nyugati turistáknak köszönhető. Az ország meglátogatása talán sosem lesz ennyire időszerű, mint most, amikor a moldáv emberek is kezdenek ráébredni a turizmusban rejlő lehetőségekre, viszont még a többi hasonló országhoz képest kicsiny forgalmat bonyolítanak, így nagy tömeggel, turistaáradattal sem kell számolnunk.

Ez a felfedezetlen táj olyan szépségeket rejt, melyeket az idelátogató az elsők között tapasztalhat meg, amennyiben úgy dönt, nekivág az ismeretlennek. A hihetetlen látványt nyújtó, festői vidék, melyet néhol romok tarkítanak, bizonyára elkápráztatja az utazót.

Moldova Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Moldova

loading map - please wait...

Moldova: 47.040182, 28.872070

Útvonaltervező Moldova – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.