Portugália térkép

PortugáliaPortugália Európa legnyugatibb pontja, a kontinens peremén foglal helyet. Talán nem véletlen, hogy a felfedezések korának számos hajósa innen indult útjára, és az állam jelentős tengeri kereskedelmet bonyolított a történelem során. Ennek a különleges elhelyezkedésnek köszönhető az is, hogy az országot nem igazán érintették a modern történelem legmegrázóbb eseményei, jó pár nemzedékkel ezelőtt sikerült konzerválniuk a békét.

A külső szemlélő elsőre a spanyolokkal való hasonlóságokat veszi észre, pedig a portugál állam mind területileg, mind kulturálisan nagyon is különbözik szomszédjától. Portugália gazdag múltjának és erős keresztény befolyásának hatásai jól láthatóak, bárhová is vetődjünk el az országban. Nincs még egy vidék, ahol ennyi templommal találkozhatnánk. Nem véletlen, hogy a rendkívül jelentős turizmus egyik meghatározó részét képezik a zarándokutak. A városokat látogatva gyakran találkozhatunk olyanokkal, akik a csodatévő helyeket felkeresve remélnek gyógyulást.

Ha van olyan fogalom, ami kizárólag Portugáliával köthető össze, akkor az az igazi kuriózumnak számító portói bor, melynek nincs párja a világon. Az idelátogatók készüljenek fel rá, hogy két dologban nem fognak hiányt szenvedni: a kimerítő mennyiségű látnivalóban és a gasztronómiai élvezetekben.

Portugália Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Portugália

loading map - please wait...

Portugália: 39.399872, -8.224454

Útvonaltervező Portugália – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.