Románia térkép

RomániaA havasalföldi fejedelem, Drakula birodalma, a gazdag olajlelőhelyekről ismert, babonásnak hitt Románia mai képe távolról sincs olyan messze a látszattól, mint hinnénk. Hírét, melyre a sztereotípiák is épülnek, annak a vadregényes tájnak köszönheti, mely igen erősen meghatározza az ország képét.

Ezen a kanyargós utakkal, eldugott völgyekkel, mély szakadékokkal és erdőségekkel tarkított tájon, azt hihetnénk, bármi megtörténhet. A hiedelmek nagy része épp amiatt alakult ki, hogy a régmúlt történelem utazói erre járva el is hitték mindezt. Valójában Románia annyira varázslatos, a természet nyers erejét felmutató, történelmi emlékekben bővelkedő ország, amely mindazok számára ideális úti cél, akik szeretnének a múltba röpítő, vadregényes helyeket bejárni.

A kirándulók számára igazi paradicsom ez, ahol az apró patakok, cseppkőbarlangok és a méltán híres Gyilkos-tó feledhetetlen élményt kínálnak. Különösen kiemelkedő a valaha Magyarország részét képező Erdély, melynek lakói mindig kedvesen és közvetlenül viselkednek a magyar utazókkal. Erdély területe olyannyira bővelkedik a középkori építményekben, hogy az ide szervezett vártúrák egy különálló üdülést is képesek kitenni. Románia Európa egyik legcsodálatosabb országa, amit már csak közelsége miatt is érdemes felkeresni.

Románia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Románia

loading map - please wait...

Románia: 45.943161, 24.966760

Útvonaltervező Románia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.