San Marino térkép

San MarinoAz Olaszország területén található parányi San Marino amellett, hogy a világ egyik legősibb köztársasága, egyben a legkisebb állam is. Az ország megalakulásának története egészen a kora keresztény időkig vezet vissza minket, amikor egy Dalmáciából szökött rabszolga a Monte Titanón letelepülve megalapította a San Marino kolostort.

Azóta a terület minden szempontból virágzik, és az ország idegenforgalma mára soha nem látott méreteket öltött, így ez jelenti az első számú bevételi forrást is. Kicsiny méretéhez képest különösen beszédes, hogy évente több millió turista keresi fel az országot. Kedvelt célpontjaik a San Marinó-i vár, valamint a Cesta, a Monte Titanón található egyik torony, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész vidékre.

A turizmuson kívül az ország jelentős bevételi forrása a bélyegkereskedelem, amelynek csak egy részét teszik ki az itt feladott képeslapokhoz vásárolt darabok, ugyanis San Marino a bélyeggyűjtők fellegvára.

A városnézések élvezetét kissé tompítja az évről évre tapasztalható hatalmas tömeg, azonban a látnivalók kárpótolnak mindenért. San Marino érdekes jellegzetességekkel rendelkező aprócska állam, amely önmagában vagy egy olasz körút keretein belül felkeresve is kiváló nyaralást biztosít.

San Marino Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
San Marino

loading map - please wait...

San Marino: 43.942360, 12.457777

Útvonaltervező San Marino – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.