Szerbia térkép

SzerbiaA tőlünk délre elterülő Szerbiát sokszor a XX. század történelmének egyik legnagyobb veszteseként emlegetik, ami meglehet, igaz jelenlegi nehéz gazdasági helyzetére, azonban az ország jelenleg a kilábalás ösvényén lépked. Ha eltekintünk a régmúlt eseményeitől, nem láthatunk mást, csak egy igen gazdag történelmű Európai államot, amely mára a modernizáció útjára lépett.

Nem véletlen, hogy Szerbiát egyre inkább kezdik felfedezni a gasztroturizmus kedvelői, hiszen a török idők hatásai az ország konyhaművészetén is érződnek. A gazdag termőföldekkel és gyönyörű erdőségekkel tarkított tájon ugyanakkor a természetjárás szerelmesei is megtalálják számításaikat, s mindez a helyiek vendégszeretetével párosul. A Szerbia északi területén élő vajdasági magyarok olyan szeretettel fogadják a hazánkból érkezőket, amihez foghatót legfeljebb Erdélyben tapasztalhatunk.

Mindenképp kiváló kirándulásokat tehetünk az országban, akár a magyarlakta területen maradunk, akár délebbre megyünk. Az északi területeken kiváló minőségű borszőlő terem, és nagy hagyománya van a pálinkakészítésnek, éppen ezért érdemes felkeresni a kellemes pincéket, ahol megpihenhetünk utunk során. Szerbia turizmusa még gyermekcipőben jár, ám a látogatók maradandó élményekben gazdag felfedezőutat tehetnek az ország területén.

Szerbia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Szerbia

loading map - please wait...

Szerbia: 44.016521, 21.005859

Útvonaltervező Szerbia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.