Izland térkép

IzlandIzland a vulkánok és a gejzírek hazája, ahol olyan közelségbe kerülhetünk a Földünket formáló erőkkel, természeti kincseink kialakulásának csodájával, az anyatermészet valójával, mint sehol máshol a világon. Két olyan ősi erő találkozik itt, amelyek hatásai több százezer éven át formálták a felszínt.

A jég és a tűz jelenléte az országban tapintható. Területének tizedrézét hatalmas gleccserek borítják. Nem szokatlan jelenség az Észak-Atlanti-óceán távoli szigetén, hogy lávamezők felett kialakuló gőzfelhőket láthatunk. A sziget nyers és vad természeti szépségéhez fogható az egész világon nincs.

Lakói közvetlen leszármazottai a viking hajósoknak, akik a mai Norvégia területéről menekülve érkeztek ide, és nyelvüket szinte teljes mértékben megőrizték archaikus formában. A főváros, Reykjavík igazán barátságos, a szó klasszikus értelmében véve is európai város. Nyáron csodálatos élmény, hogy szinte sosincs sötét, a nappal 11–24 °C-os hőmérséklet éjjel – a pirkadathoz hasonlatos fényviszonyok között – 6–9 °C-ra esik vissza.

Fontos tudni, hogy nem éppen a meleg, mediterrán típusú helyekért rajongó utazóknak való vidék Izland, azonban az itt rejlő természeti szépségek párjukat ritkítják, így a hideg éjszakák ellenére is remek kirándulóhelyről van szó, amely minden bizonnyal feledhetetlen élményt nyújt az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek.

Izland Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Izland

loading map - please wait...

Izland: 64.774125, -18.632813

Útvonaltervező Izland – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.