Schönbrunni kastély

Schönbrunn_04 A Schönbrunni kastély Bécs első számú és legismertebb látnivalója. Aligha telhet úgy el egy bécsi utazás vagy várostúra, hogy ne ejtenénk útba Európa egyik legismertebb és legimpozánsabb kastélyát. Egykoron az udvari élet helyszíne volt, ma már a látogatóké.

A Schönbrunni kastélyról joggal mondhatjuk el, hogy kívül és belül egyaránt ámulatba ejtő. A lélegzetelállító barokk stílusban megálmodott palotát a 17. század végén kezdték építeni, de csak 1780-ra készült el. A történelemből tudjuk, hogy Mária Terézia szinte rajongott ezért a palotáért, amit mai fejjel is meg tudunk érteni. Az épület Mária Terézia óta gyakorlatilag nem változott, így mai alakjában is a 18. század végi formákat tapasztalhatjuk.

Noha azt valljuk, hogy egy ilyen csodálatos épületről nem beszélni kell, hanem megnézni, megtapasztalni és megérezni a hely szellemét, a Schönbrunni kastély kapcsán mégis érdemes „száraz” adatokat és számokat említeni. A kastély 1400 helyiséggel rendelkezik, ezek közül 40 csodálatos szoba idegenvezetés nélkül is bejárható. Az ember szinte úgy érzi, képes lenne eltévedni a hatalmas épületben, de ezt cseppet sem bánná.

Ha mégis el szeretnénk tévedni, erre a célra válasszuk inkább a sövénylabirintust, amely a hatalmas udvar része. A gondos kezekkel ápolt virágoskertek, a fasorok, a szökőkutak mind-mind tökéletes helyszínt kínálnak egy kis kellemes időtöltéshez. A bécsi nyüzsgéstől megfáradva ezt igazán értékelni fogjuk. A kastélyudvarból juthatunk el a a bécsi állatkertbe is, amely további élményhez juttatja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Bécs

Bécs nem csak Ausztria fővárosa, Európa egyik nagyvárosa, hanem Közép-Európa egyik legismertebb és legfontosabb kulturális és gazdasági központja is. Sokszor illetik a kulturális főváros jelzővel, amelyet a művészetek gazdag hagyományának és jelenének köszönhet. A kiállítások, hangversenyek ma is Bécs aktív részei, elhagyhatatlan tartozékai, melyek az igazi Béccsé varázsolják az osztrák fővárost.

A kultúra mellett az épített örökség gazdagsága ejti ámulatba az idelátogató turistát vagy a városba érkező vendéget, de a városképhez ugyanúgy hozzátartoznak a gondosan ápolt kertek és parkok is. Minden csodás tulajdonsága és értéke mellett nem lehet nem észrevenni, hogy Bécs földrajzi közelsége még vonzóbbá teszi a magyar állampolgárok számára.

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Látnivalók  Címkék: ,

Comments are closed.