Szeged Térkép

A város történetét és a városkép alakulását meghatározza a Tisza. Már a Széchenyi téren találkozhat az oda látogató a Tisza-szabályozásával kapcsolatban Vásárhelyi Pál szobrával, de Széchenyi carrarai fehér márvány szobra is helyet kapott a téren, ahol a Tisza Szálló is megtalálható. Azért is érdemel szót, mert egykoron költők, írók, művészemberek töltötték itt idejüket. Leginkább mediterrán hangulatot kelt a Klauzál tér a Kossuth-szoborral.

Ha Szeged városáról hallunk, elsőként azonban mindannyiunknak a Fogadalmi templom és a Dóm tér jut eszünkbe, A templom 9040 sípból álló orgonája legalább olyan híres, mint a Fadrusz János által készített Krisztus a keresztfán elnevezésű szobor, mely fődíjas világviszonylatban is.

A Dóm tér zenélő órája a középkori egyetemeket szimbolizálja, a rajta megtalálható figurák között hírességek kaptak helyet. Már az 1936. évi Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmával is megszólalt az óra. A rendezvényt mindenképpen érdemes megtekinteni, ha akkortájt a városban jár.

A Szegedi Vadaspark és az Egyetemi Füvészkert azok számára nyújt remek kikapcsolódást, akik szívesen tartózkodnak a természet közelében. A város fürdői pedig a gyógyvizek és a wellness szerelmeseit várják egész évben.

Szeged Térkép

[map:http://maps.google.hu/maps?q=szeged&hl=hu&ll=46.253948,20.143433&spn=0.124395,0.220757&hnear=Szeged&t=m&z=12 640 400]


Útvonaltervező Szeged

 

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!

Comments are closed.