Szlovákia térkép

SzlovákiaA kellemes klímával megáldott, zöld erdőségekkel borított Szlovákia északi szomszédunk, melynek történelme részben hazánkéval, de főként Csehországéval fonódik össze, saját modernkori történelme pedig nagyon vegyes megítélésű. Jelenleg az Európai Unió tagja, és komoly gazdasági fejlődés figyelhető meg az egész országban.

Természeti látnivalókban Szlovákia nem szenved hiányt, a térképeken is hamar szembetűnik a Magas-Tátra, mely az ország északkeleti határa mentén húzódik, s ezerarcú élővilágnak ad otthont. Olyan táj ez, ahol napokig elidőzne az ember. A természeti szépségek mellett Szlovákia rangos történelmi emlékekkel és gyönyörű városokkal rendelkezik.

Fővárosa, Pozsony a múltban nagy események színhelye volt, a település már az újkőkorban is lakott lehetett, később pedig a történelem során mindvégig komoly jelentősége maradt. Az egyik legkedveltebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély, valamint a történeti leírásokban is rengetegszer emlegetett pozsonyi vár.

A másik igen jelentős múltú város Kassa, ahol olyan gyönyörű épületek közül szemezgethet az utazó, mint a Szent Erzsébet-dóm, az Andrássy Palota, a színház, vagy az Orbán-torony. Szlovákiában megszámlálhatatlan látnivaló fogadja a turistákat, páratlan vidéki tájain pedig fantasztikus gyalogtúrákat tehetünk.

Szlovákia Térkép

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Szlovákia

loading map - please wait...

Szlovákia: 48.669026, 19.699024

Útvonaltervező Szlovákia – Európa

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.