Szlovénia térkép

SzlovéniaSzlovénia a volt jugoszláv államok legszerencsésebbike, és mindezek mellett igen jól vették az újabb kor akadályait, remekül éltek a lehetőségekkel. Szlovénia a szomszédos országok közül az egyik leginkább európai hangulatú ország, ahol a turizmusra igen nagy hangsúlyt fektetnek.

Természetesen Szlovénia is rendelkezik nagyszerű építészeti emlékekkel, azonban egyedülálló hangulata nem ennek köszönhető. Az ország úgy volt képes teljes mértékben nyugat-európai jellegűvé válni, hogy közben nem lett nyüzsgő és túlzsúfolt, hanem valamiféle meghatározhatatlan harmóniát sugároz. A főváros – amelynek népsűrűsége jóval elmarad a többi európai nagyvárosétól –, Ljubljana folyó menti városrésze olyan hangulatot áraszt, mintha csak a múlt század Franciaországában járnánk. Mindenfelé mosolygós arcok, hangulatos utcák, saját terményeket kínáló árusok, kellemes kávézók kerülnek elénk, amerre csak járunk. A hidakat muskátlik díszítik, nyáron pedig fesztiválok teszik színesebbé a városi programlehetőségek tárházát.

A határtól nem túl távol fekvő különleges kisváros, Bled meglátogatása télen-nyáron feledhetetlen élményt nyújt. Itt a tóhoz érve álomszép látkép tárul a szemünk elé. A víz közepén felbukkanó apró szigeten – amelyet csónakkal lehet csak megközelíteni – kis templomot láthatunk, miközben a tó partján magasodó sziklákról a vár tekint le ránk.

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Ország térképek  Címkék: ,

Comments are closed.