Trópusi Múzeum (Tropenmuseum)

WLANL_-_Pachango_-_Tropenmuseum_-_Aiyanar-paarden A 20. század elején megálmodott Trópusi Múzeumot a gyarmatbirodalmi időszak bemutatására hozták létre. Az Indonézia értékeit és jellegzetességeit bemutató múzeum a mai Amszterdam egyik legkeresettebb és legizgalmasabb látnivalója. Mára nem csak Indonézia, hanem a világ számos fejlődő országának jellegzetességét és problémáját mutatja be. Mindezt szakmailag részletezve, összeállítva és kellően fogyasztható állapotban tálalva.

A Trópusi Múzeumnak egy 19. századi palota ad otthont, amely remek helyszínnek bizonyul. Kivételes hangulatot áraszt maga az épület is, amelynek a belterét mára kissé túlmodernizálták. A fő emelet számos terme foglalkozik Észak-Afrika, Latin-Amerika, Délkelet- és Nyugat-Ázsia falusi életének bemutatásával. A múzeum teljes képet kínál. Itt nem csak látni lehet, hanem hallani és akár szagolni is.

A múzeum jelentős figyelmet fordít arra, hogy a távoli kultúrák értékeit ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is megismerhessék. Ennek érdekében drámapedagógiai előadásokat tartanak a kisebbeknek, akik játszva ismerhetik meg a távoli népek életét, mindennapjait és kultúráját.

Gyakran kapnak itt helyet különböző kultúrrendezvények: rendszeres vendégeknek számítanak a japán dobosok vagy az indonéz gamelán zenészek, de a latin-amerikai táncok is terítékre kerülnek.

Amszterdam

Amszterdam Európa egyik legvarázslatosabb városa, Hollandia ékszerdoboza. Csatornái, különleges formájú házai, múzeumai és a városban zajló művészeti élet emelik Európa legnagyszerűbb városai közé. Mindeközben a halászok által alapított Amszterdam kivételes abban a tekintetben is, hogy egyszerre volt képes felnőni a világvárosi ranghoz, eközben megőrizte kisvárosi báját és hangulatát.

Amszterdam Hollandia névleges fővárosa. Annak ellenére, hogy a kormányzat és az országvezetés Hágához köthető, Amszterdam tekinthető az ország első számú központjának, illetve ez a város a legnagyobb Hollandiában. Évente három és fél millió turista fordul meg itt, akik elsősorban a gazdag történelmi és művészeti múlt miatt érkeznek, illetve szeretnék magukba szippantani Amszterdam páratlan, mással össze nem hasonlítható mikroklímáját. A város 165 csatornája és az ezernél is több hídja különleges városképet rajzol a holland síkságra.

Ossza meg másokkal is a hasznos információt!
Kategória: Látnivalók  Címkék: ,

Comments are closed.